Portfolio

Project Info

Project Type

Frontend &
Backend Development

More Info

Ontwikkeling frontend en backend van web-applicatie, van grafisch en functioneel ontwerp tot eindproduct.

Frontend in React
Backend in Java Spring Boot.

In 2023 ben ik begonnen met de bootcamp Full Stack Developer bij NOVI Hogeschool. Na een half jaar intensieve studie heb ik dit traject afgerond met een 8.8 😄

In deze periode heb ik mijn kennis van HTML/CSS en Javascript weer up-to-date gebracht en veel nieuwe kennis opgedaan over React, Java Spring Boot, databases, API en meer onderdelen van software-ontwikkeling. Voor de eindopdracht heb ik een webapplicatie geschreven waarvoor ik de front- en backend heb opgebouwd vanaf 0. Begonnen met een ontwerp in Figma en een uitgeschreven functioneel ontwerp om uiteindelijk de applicatie helemaal werkend op te leveren in React en Java Spring Boot met de bijbehorende database (de backend is database-onafhankelijk geschreven, maar voor de opdracht heb ik gebruik gemaakt van PostgreSQL) en natuurlijk de documentatie.

De app maakt het mogelijk voor planners om monteurs in te plannen op diverse taken en de monteurs kunnen in de app hun taken terugvinden. Er is gebruik gemaakt van private routing in de frontend en request matchers in de backend voor de API-calls zodat de planners en monteurs alleen toegang hebben tot de functies die ze zelf nodig hebben. In het filmpje een korte visualisatie zodat jullie ook zonder installatie kunnen zien hoe de app is geworden.

De code is terug te vinden op GitHub:
Backend - Frontend

 

Mockup header: Image by aleksandr_samochernyi on Freepik
Mockup intro: Image by aleksandr_samochernyi on Freepik

Samenwerken?

Neem gerust contact op
als u vragen heeft.